Regional verkstadsmekaniker Småland/Blekinge

I koncernen Mekka Traffic ingår Bergkvarabuss AB, Ölvemarks Holiday AB, Scandorama AB, Traveller Buss AB, BussPersson AB, Sohlberg Buss AB, Bussanova AB och Elite Traffic GmbH ingår. Företaget är delägare i det danska företaget Anchersen ApS samt det norska bolaget Busscharter.no AS. Koncernen, inklusive intressebolag, omsätter ca 2 miljarder kr.
Mekka Traffic AB driver tjugo serviceanläggningar för tyngre fordon och erbjuder underhåll, reparationer och reservdelar till nyttofordon. Även externa kunder utgör en betydande andel. Koncernen inklusive intressebolag omsätter ca 2 miljarder kr. Genom den egna fordonsparken på ca 1200 fordon och 1700 årsanställda utgör företaget det största familjeägda inom branschen. Läs mer på www.bergkvarabuss.se och www.mekkatraffic.se

Vill du bli en av oss och bidra till utveckling och hållbarhet?

Bakgrund
Vi kommer att utveckla vår verkstadsorganisation genom att utöka med verkstadsmekaniker som förstärker där behov uppstår på våra verkstäder .

Vi söker dig
Som vill bidra till att ta ett ytterligare steg i vår ständiga strävan att ha en bussflotta som är ändamålsenlig i linje med säkerhet och komfort.

Som regional verkstadsmekaniker erbjuder vi dig ett jobb med stor variation med en modern bussflotta om totalt ca 1200 bussar varav 450 i regionen. 

Arbetsuppgifterna kommer att variera mellan felsökning, reparation och service/underhåll av bussar. Ett spännande, utvecklande och viktigt arbete i såväl grupp som enskilt.

Personliga egenskaper
Vi efterfrågar dig som är serviceinriktad och som har kvalité och effektivitet som starka drivkrafter. Du skall ha lätt att arbeta med andra människor och  skall vara en problemlösare som hjälper till att utveckla dig och dina kollegor i respektive roll. Du möter stressiga situationer och miljöer med lugn och trygghet. Du är utåtriktad och flexibel eftersom din kompetens och din kunskap kommer att behövas på våra olika verkstäder. Ett starkt intresse för teknik och få den att harmonisera med människors behov och nöjda kunder är naturligt för dig.
Du skall kunna jobba på annan ort under perioder, då uppdragen kommer att utföras på våra olika verkstäder i regionen.
Utbildning
En fordonsteknisk utbildning eller liknande, gärna med en påbyggnad av specialistkompetens som exempelvis AC, alkolåscertifiering eller annat som kan bedömas meriterande inom bussbranschen. Du skall ha en god datorvana då vi använder oss av olika system för att logga utfört arbete, följa garantier, reservdelsinköp samt för att kunna felsöka diverse avancerade fel.

Arbetslivserfarenheter
Vi söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat tidigare som mekaniker och som kan utföra service och reparationer av tunga fordon på egen hand. Det är även meriterande att kunna utföra felsökningar av fordon. Med felsökning menas både enkel och avancerad felsökning av fordons-elsystem samt motor och övrigt. Du skall ha erfarenhet av underhållsrutiner samt processarbete. Att ha arbetat tidigare i bussbranschen är meriterande.

Du är välkommen att kontakta oss även om du inte har lång erfarenhet. Om du är rätt person så kan vi ge dig intern utbildning så tveka inte att höra av dig!

Körkortsbehörighet
B-körkort är ett krav, D-körkort är meriterande.

Vi erbjuder
Vi ger dig ett spännande och omväxlande arbete med stora  möjligheter till vidare kompetensutveckling. 

Tjänsten är på heltid. Arbetstid enligt schema. Du kan komma att utgå ifrån Kalmar, Karlskrona eller Växjö. Schema kan variera beroende på ort och uppdrag. Arbetstiderna kan variera mellan dagtid, kvällstid samt natt. Individuell lönesättning.

Är du intresserad av spännande och utmanande uppgifter inom teknik och vill veta mer är du välkommen att kontakta Regional verkstadschef Rafael Heyndrickx på tel 0767629954.

Ansökan skickar du till johanna.lind@bergkvarabuss.se