Vägen mot de tunga fordonens Mekka!

1975 startade tre unga, arbetsamma män med stora drömmar en rörelse i det lilla kustsamhället Bergkvara söder om Kalmar. Den allra första verkstaden drevs under tonåren i familjens garage.
Göran Mellström 1975

Att "mekka med bilen" är ett dialektalt uttryck och en del av vårt småländska kulturarv. 

Vi vill gärna vara den tunga trafikens "Mekka", dvs en viktig mötespunkt för nyttofordon!

Med respekt för staden Mekkas betydelse som mötesplats för många människor, har vi dragit en liten parallell till vårt företagsnamn. Vi vill gärna vara den tunga trafikens "Mekka", dvs en viktig mötespunkt för nyttofordon! Idag har företaget vuxit och vi själva har blivit äldre. Tiderna har förändrats, men arbetsglädjen och framtidsdrömmarna finns kvar! Nu med en mängd värdefull erfarenhet med i bagaget!

Verksamheten består av  moderna och välutrustade serviceverkstäder, där kärnverksamheten är service och reparation av nyttofordon till såväl externa kunder som koncernens egen bussflotta. Till Mekka Traffic koncernen tillhör dotterbolagen Bergkvarabuss AB, Traveller Buss AB, Busscentralen AB och Elite Traffic GmbH, Scandorama och Ölvemarks Holiday samt Anchersen Aps.

Vi erbjuder åkerier och bussbolag högklassig service, professionella arbeten och prisvärda produkter från ledande tillverkare.

Vårt mål är att genom en effektiv organisation med hög teknisk kompetens kunna erbjuda åkerier och bussbolag högklassig service, professionella arbeten och prisvärda produkter från ledande tillverkare. Här kan du läsa mer om våra olika verksamhetsgrenar! Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

Välkommen till Mekka Traffic!

// Göran Mellström, VD och koncernchef